Viden om elbiler

Det er en vigtig ambition for os i Elbilernes Hus at vi udbreder viden om elbiler, og det vil vi løbende gøre her på vores blog.

Vi anmelder og forhandler både de nyeste elbiler på markedet, og vi deler viden om brugte el-biler, som vi også formidler via kommissionsaftaler.

Økonomi

Det er ofte økonomiske spørgsmål der er tungen på vegtskålen når forbrugere vælger bil. Det er svært at give et konkret svar på, hvad der er billigst af elbiler og diesel- og benzinbiler. Det er snart lige så svært, som det er for metrologerne at ramme rigtigt i vejrudsigten. Prisen for kørsel i begge typer bil kan nemlig variere.

Ifølge udregninger fra FDM.dk vil din eludgift til opladning være på mellem 727 og 1.116 kr. om måneden, afhængig af dit valg af oplader og abonnement. FDM’s beregninger viser samtidig, at det er klart billigst, hvis du benytter dig af de offentligt tilgængelige ladestandere. Forskellen skyldes, at du ikke betaler de oprettelsesudgifter, der medfølger, når du etablerer din egen ladestander i hjemmet. 

 

Udfasning af diesel- og benzindrevne biler

Den nuværende regering har en ambition om, at diesel- og benzindrevne biler skal udfases fra 2030. En god måde vil være gennem ændringer i afgiftssystemet. Ændringer kan betyde enten billigere elbiler eller dyrere diesel- og benzindrevne biler.

 

 

Elbiler

Har du spørgsmål? Spørg os endelig
Skriv til os
+45 71 74 95 96